on

Mozilla a anunţat primele două smartphone-uri care rulează sistemul de operare Firefox .

firefoxOS

Firefox ajunge pe telefoane şi ca sistem de operare . Incă de anul trecut , ZTE a anunţat că a început o colaborare cu Mozilla pentru a-şi dota terminalele cu sistemul de operare Firefox OS . Producătorul chinez  foloseşte în prezent Android pe 90% din terminalele sale , dar a afirmat că nu vrea să depindă de un singur furnizor .

Cele două modele de smartphone-uri Peak şi Keon , vor fi realizate de compania spaniolă Geeksphone în colaborare  cu operatorul Telefonica .

Peak este un terminal cu procesor Qualcomm Snapdragon la 1,2 GHz , display de 4.3 inch cu rezoluţie qHD , 512 MB de memorie RAM  şi spaţiu de stocare de 4 GB care se poate mări cu un card microSD . Camera principală este de 8 megapixeli , iar camera secundară de 2 MP.

Imagini Mozilla Firefox Peak şi Keon

mozilla_firefox_os_smartphone

Keon , în schimb , este un smartphone de o categorie mai slabă faţă de Peak : aici găsim de fapt un procesor Qualcomm cu un singur nucleu tactat la 1 GHz. Ecranul măsoară 3,5 inci şi are aceeaşi rezoluţie ca un iPhone 3GS. Memoria RAM este de 512 MB, cu un spaţiu de stocare de 4 GB, dar se poate mări cu un card microSD. Are toţi senzorii unui smartphone modern, se încarcă prin microUSB şi bateria este de 1.580 miliamperi.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu