on

#FLIROne #iPhone : carcasa de iPhone care poate să îţi fure PIN-ul de la Bancomat



Te-ai gândit vreodată că ţi s-ar putea fura PIN-ul cardului bancar direct de pe tastele unde l-ai introdus ? Ei bine , tehnologia a avansat suficient de mult pentru a crea un dispozitiv care să susţină astfel de fraude .
Securitatea cărţilor electronice depinde în primul rând de PIN .PIN-ul este menit a face inutil furtul cardului , în vreme ce celelalte elemente de securitate , care reclamă existenţa unor dispozitive şi echipamente speciale pentru a fi realizate , sunt menite a îngreuna copierea şi multiplicarea .


Pentru a complica lucrurile , în afara metodelor tot mai sofisticate de clonare a cardurilor cu bandă magnetică , o companie americană a conceput o carcasă de iPhone cu cameră termală , botezată FLIR One . Acest accesoriu are o cameră termală în infraroşu , care dacă este poziţionată spre o tastatură pe care a fost introdus  un PIN , poate să-ţi arate tastele ce au fost apăsate .Cea mai caldă reprezintă ultima cifră din codul PIN , cea mai puţin caldă -prima cifră .


Pana acum, asemenea delicte erau greu de comis deoarece camerele cu infrarosu erau voluminoase sau foarte scumpe. FLIR One e insa o simpla carcasa de iPhone si costa 349 de dolari. 

Cum să eviţi furtul PIN-ului la bancomat ? Iată un truc foarte simplu . Video !

Din fericire , exista o metoda foarte simpla de a evita sa ţi se fure PIN-ul printr-un asemenea procedeu: plimbati-ţi degetele pe toate tastele, astfel ca toate sa aiba o amprenta de caldura.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu