on

#Facebook : 100 milioane de utilizatori activi in Africa .


În acest moment Facebook are 100 de milioane de utilizatori în Africa , adică circa jumătate din toţi utilizatorii de internet din Africa ( 200 milioane )  au cont Facebook . Interesant este şi faptul că peste 80% dintre aceşti utilizatori de Facebook accesează site-ul de pe un telefon mobil  , o tendinţă în creştere şi în ţările mai dezvoltate .

Inginerii de la Facebook au început să optimizeze aplicaţia Android pentru utilizatorii africani după o călătorie în Africa , la începutul acestui an  , când au constatat că aplicaţia era foarte lentă şi dispozitivele se blocau foarte des , având în vedere că majoritatea utilizatorilor africani nu dispun de un telefon mobil ultra performant .

Inginerii social network-ului s-au pus pe treabă şi ,în perioada succesivă  , au redus dimensiunea de download a aplicaţiei cu 65% şi consumul de resurse de 50% .

Se pare că , cu aceste noi date statistice , planul ambiţios al lui Zuckerberg referitor la accesul global la internet , este tot mai aproape de succes . Reteaua de socializare este considerata de multi ca fiind utila, insa putini sunt cu adevarat atasati de ea, din punct de vedere emotional. Scopul Facebook este insa urmatorul: sa devina o retea folosita de toata lumea, chiar daca uneori multi se plang de ea, o critica si sunt deranjati.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu