on

Chinezii au creat o banda speciala pentru utilizatorii de #telefoane mobile .


În Chongqing , unul dintre cele mai populate oraşe din China , pe trotuarul unui pod , a fost desenată o bandă specială rezervată utilizatorilor de smartphone . Pe un indicator stradal aşezat la începutul trotuarului - lung de circa 50 de metri - utilizatorii de telefoane mobile sunt instruiţi să folosească o parte a culoarului , care are săgeţi albe , desenate pe asfalt , pentru a le arăta direcţia de mers în timp ce ei privesc la dispozitivele electronice .

Este vorba despre o iniţiativă organizată de gestionarii unui parc tematic unde se află stradă pe care a fost desenată banda specială pentru utilizatorii de smartphone . Responsabilii parcului au spus că au făcut acest lucru pentru a reaminti şi pietonilor - şi nu doar automobiliştilor - riscurile accidentelor cauzate de utilizarea dispozitivelor electronice .


Se pare că o iniţiativă identică cu cea a parcului din Chongqing a fost propusă pe o stradă din Washington , anul trecut în iulie , pentru un experiment prezentat pe National Geographic .Rezultatul experimentului arăta un substanţial dezinteres din partea pietonilor  : un număr redus de persoane au folosit respectivul culoar atunci când foloseau  telefonul mobil în timp ce mergeau..

0 commenti:

Trimiteți un comentariu