on

Foloseşte o #cheie in loc de #password

Securitatea este pentru mulţi dintre noi o mare problemă : să-ţi aminteşti parolele diferite de pe zeci de site-uri îţi provoacă deseori dureri de cap , care te împing să faci simplificări nesigure care apoi uşurează furtul de identitate prin phishing  şi accesul la datele personale .

Pentru a rezolva problema furtului de password există deja autentificarea în doi paşi , un algoritm de autentificare pe diverse site-uri  sau servicii online atât printr-o parolă statică , cât şi printr-un cod dinamic care se modifică în permanenţă şi pe care îl primeşti prin SMS , pe telefon . Cu toate acestea, atacatorii sofisticați pot uneori să creeze site-uri identice care îţi cer să le furnizezi lor codurile de verificare . Acum , Google ne propune o soluţie alternativă : o cheie fizică .

Este vorba despre un stick USB cu o cheie unică de securitate  pe care trebuie să-l introduci în PC  şi se activează doar după ce s-a verificat că site-ul este autentic şi nu unul dintre acele site-uri false care încearcă să-ţi fure  numele de utilizator şi parola . Cheia de securitate oferă o mai bună protecție împotriva acestui tip de atac, deoarece foloseste criptografia în loc de codurile de verificare şi, în mod automat, funcţionează numai cu site-ul web cu care trebuie să funcţioneze. Utilizatorul , în loc să utilizeze tastatura , apasă un buton de pe cheia de securitate , conectată la unul din porturile USB ale calculatorului . În acest  fel phishing-ul devine o amintire !

Cheia de securitate fizică , disponibilă doar în câteva ţări la un preţ accesibil , funcţionează doar cu serviciile Google şi doar dacă se foloseşte browserul Chrome , dar nimic nu interzice altor furnizori de servicii să adopte această soluţie .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu