on

Compania chineza #Xiaomi a devenit al treilea mare producator de #smartphone-uri pe plan mondial .


În 2014 cerealele s-au impus în faţa merelor . Nu , nu este vorba despre o schimbare a regimului alimentar , ci de o nouă marcă de smartphone care face o concurenţă intensă brandurilor de succes .Se numeşte Xiaomi - care în chineză înseamnă "mei", o cereală - şi este o companie producătoare de telefoane , iar misiunea sa este de a lustrui pantofii giganţilor Apple şi Samsung .

O demonstrează vânzările : în 2014 Xiaomi şi-a dublat câştigurile , ajungând la 74,3 miliarde de yuan  (aproximativ 12 miliarde de dolari ) doar în anul care a trecut .Succesul este în vânzări . Xiaomi a reuşit performanţa după ce a reuşit să îşi devanseze concurenţii pe piaţa chineză , datorită telefoanelor ieftine dotate cu funcţii high-end . Bloomberg precizează că în anul 2014 Xiaomi a vândut peste 61 milioane de telefoane , cu 227% mai mult decât în anul precedent . Un succes ce atrage finanţatori ; de curând , compania chineză a primit circa 1,1 miliarde de dolari de la investitorul rus Yuri Milner.


Xiaomi fabrică telefoane care funcţionează cu sistemul de operare Android şi menţine costurile la un nivel scăzut prin comercializarea dispozitivelor direct pe internet , pentru anul curent având ca obiectiv creşterea vânzărilor , la 100 milioane de unităţi .


Fondată în 2010 ca producător de software pentru telefoane cu sistem Android , Xiaomi a făcut paşi de gigant şi nu intenţionează să se oprească . Chinezii de la Xiaomi încep anul 2015 prin lansarea unui nou telefon  entry-level ce are nişte dotări foarte interesante . Este vorba despre Xiaomi Redmi 2S , succesorul lui Redmi 1S . Smartphone-ul vine cu un cip Snapdragon 410 cu procesor quad-core pe 64 de biti la 1.2 GHz , display de 4,7 inci IPS LCD la rezoluţia de 720p ,1GB de RAM , 8GB de spatiu ce poate fi extins cu card microSD , camera de 8MP şi baterie de 220 mAh . Noul telefon Xiaomi Redmi 2S este dual SIM , se va vinde în China în data de 9 ianuarie 2015 , şi costă echivalentul a 112 dolari .


Între timp , Xiaomi punctează pe fidelizarea clienţilor , oferind o soluţie alternativă la serviciile Google , care în China sunt blocate , şi intenţionează să intre pe pieţele din India , Brazilia , Rusia, Indonezia , Vietnam , Turcia , Mexic , Thailanda şi Filipine .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu