on

Cum se face calibrarea bateriei pe un terminal #Android


Telefonul tau Android se inchide din senin ? Indicatorul bateriei trece de la un procentaj la altul ? Ei bine , atunci trebuie sa faci calibrarea bateriei .

Calibrarea bateriei este o procedura care reseteaza modul in care Android " vede" procentajul de incarcare a bateriei . Calibrarea este recomandata atunci cand ai probleme precum cele enumerate mai sus ( se inchide telefonul singur si procentajul de incarcare a bateriei a luat-o razna ) sau cand se instaleaza alta versiune de Android ( alt ROM ) . Sa fim intelesi insa , nu este vorba despre o cura miraculoasa . Daca bateria smartphone-ului tau este defecta , nu sunt prea multe de facut , trebuie sa o schimbi .

Pana aici toate clare ? Bine , atunci sa nu mai pierdem timpul si sa vedem cum calibrezi bateria Android . Iti tin pumnii stransi . Succes !

Calibrarea bateriei Android 

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa descarci bateria  pana cand telefonul se inchide singur . Succesiv , trebuie sa deschizi telefonul si , daca acesta ramane deschis , asteapta sa se inchida iarasi singur . Repeta aceasta operatie pana cand bateria telefonului tau nu ajunge cu adevarat la minim ( adica pana cand telefonul se inchide imediat dupa ce il deschizi ) .

Acum pune dispozitivul la incarcat ( inchis ) si asteapta ca indicatorul de incarcare a bateriei sa ajunga la 100% dupa care lasa telefonul sa se mai incarce alte doua ore . Dupa cele doua ore , scoate telefonul din priza pentru ca acumulatorul se poate defecta . Este foarte important acest lucru . Urmatorul pas este sa scoti bateria din telefon pentru 15 minute , apoi  sa o introduci la loc . Daca telefonul tau nu iti permite sa scoti bateria , tine-l inchis 15 minute .

Dupa completarea  acestei operatiuni , pune iarasi telefonul la incarcat si asteapta 5-10 minute , apoi deschide telefonul si asteapta pana cand display-ul Android poate fi utilizat si deconecteaza incarcatorul . In acest fel ai reusit sa calibrezi bateria telefonului Android .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu