on

Oportunitati de #afaceri cu #PokemonGo


Chiar daca Pokemon Go , jocul pentru smartphone ce iti permite sa capturezi Pokemoni in viata reala , este disponibil doar de doua saptamani . multa lume s-a gandit deja la felul cum poate sa faca bani din succesul enorm pe care il are aplicatia . Este foarte simplu de inteles : doar in Statele Unite sunt zeci de milioane de persoane care joaca ( erau 65 de milioane dupa o saptamana de la lansare) , si dupa parerea unor experti este cea mai importanta si revolutionara app pentru smartphone din ultimii ani .

Faptul ca Pokemon Go a devenit atat de popular , nu este doar pentru motivul ca este folosit de milioane de persone , dar si pentru ca jocul a reusit sa modifice in parte obiceiurile persoanelor , cel putin pana acum . Multi utilizatori  au inceput sa iasa mai des din casa si sa faca plimbari lungi : de fapt ,unul dintre principalele obiective ale jocului este sa capturezi  Pokemoni intalniti pe strada , si cu cat faci mai multi kilometri , cu atat este mai bine . Daca locuiesti intr-un oras mare si mergi intr-un parc , este foarte probabil sa vezi zeci de utilizatori ai aplicatiei : nu este dificil sa-i recunosti !


Cei mai interesati de  popularitatea jocului Pokemon Go sunt proprietarii restaurantelor si a barurilor , mai ales in orasele mari si mai ales in Statele Unite .Localurile care se gasesc in corespondenta unui PokeStop sunt foarte norocoase : o functie a jocului iti permite sa plasezi o "momeala" in aceste locuri , care timp de o jumatate de ora atrag multi Pokemoni . Cand cineva "pune o momeala"pe un PokeStop , toti ceilalti jucatori o vad pe harta . De obicei , in jurul acestor locuri se aduna vanatorii de Pokemoni . Multi proprietari de localuri au declarat ca in acest fel afacerile au crescut de pana la 75% . Mai mult de atat , cei de la Niantic au spus ca activitatile comerciale , in curand , vor putea plati pentru a avea un PokeStop in apropiere .


Odata cu cresterea in popularitate a jocului , unii au gasit  alte modalitati de a face bani cu Pokemon Go . In Statele Unite au aparut anunturi de soferi care se ofera sa transporte jucatorii prin oras pentru a captura Pokemoni , in schimbul a 30 de dolari/ora . Si in Romania au aparut afaceri asemanatoare : autorul unui anunt se ofera , pentru 10 lei/km , sa plimbe oua de Pokemoni , care dupa un numar de kilometri parcursi se transforma in Pokemoni. Unii - cei care au capturat Pokemoni rari si au ajuns la un nivel avansat - au ales strategia de a vinde contul de Pokemon Go in schimbul a mii de euro .


0 commenti:

Trimiteți un comentariu