on

Cum sa ne aparam de hackeri. Seful FBI ne sfatuieste sa acoperim camerele #Web ale calculatorului si #smartphone-ului cu banda adeziva.


Acum cateva zile James Comey, seful FBI, in timpul unei conferinte la Center for Strategic and International Study, a starnit o adevarata controversa cand a recunoscut ca isi acopera camera web cu banda adeziva si spune ca toata lumea ar trebui sa faca asta .

Sfatul poate parea bizar, dar pozitia si rolul lui Comey ne invita sa reflectam. In orice birou guvernamental din States angajatii au camerele web acoperite.La fel face si Mark Zuckerberg, care adopta aceasta masura simpla ( dar eficienta ) pentru a se proteja de hackeri .

Exista cu adevarat cineva care ne spioneaza computerul si smartphone-ul ? Tehnic este posibil, dar nu este cazul sa ne cuprinda teama. Cum fac hackerii sa ne supravegheze activitatea la PC, tableta sau smartphone ? Cum ne protejam ? Adevarul este ca daca cineva reuseste sa aibe controlul dispozitivelor noastre este pentru ca noi, intr-o oarecare masura, l-am "ajutat", chiar daca fara voia noastra. De obicei raufacatorii trimit victimei un email ce contine un link ; daca va fi accesat se instaleaza un software ce permite accesul la camera web. Aceasi chestie ar putea sa se intample daca vizitam website-uri nu tocmai de incredere.

Solutia este deci banda adeziva ? Poate ca da, dar nu pe o perioada lunga. Pentru ca mai devreme sau mai tarziu vom folosi camera web si vom uita sa o acoperim, sau cineva va gasi alte metode si cai de acces prin care sa ne violeze intimitatea personala. Pentru asta va trebui sa ne revizuim comportamentul, evitand sa instalam aplicatii dubioase sau sa accesam orice link ce ne apare pe ecran.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu