on

#Android #malware #Gooligan


Cercetatorii de la compania specializata in cybersecurity Check Point Software Technologies au depistat o noua varianta de malware Android Ghost Push numita "Gooligan", care a infectat pana acum peste 1 milion de account Google in toata lumea, circa 13 mii pe zi. 

Virusul Gooligan infecteaza terminalele celor care folosesc frecvent site-uri de partajare de fisiere, descarcarca  aplicatii infectate de Gooligan sau descarca documente atasate din e-mail-uri provenite de la expeditori necunoscuti.


Virusul face root telefonului tau Android, fura token-ul de autentificare si adresele e-mail, permitand hackerilor  sa intre in posesia unor date sensibile care se gasesc in aplicatiile Google, precum Gmail, Foto, Documente, Google Play, Drive si Suite.

Dispozitivele cu risc de infectare sunt cele cu sistem de operare Android 4 Jelly Bean si KitKat si 5 Lollipop. Este disponibil online un instrument pentru a verifica daca dispozitivul tau Android a fost infectat. In caz afirmativ, Check Point te invita sa reinstalezi sistemul de operare.

Aici gasesti lista cu aplicatiile infectate de Gooligan, pana acum.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu