on

Câți #bani iau vedetele pentru  #reclame la produse in pozele de pe retelele sociale


Dacă te-ai întrebat de ce vedetele iși petrec atât de mult timp pe rețelele sociale, NewYorkTimes are răspunsul: nu este doar o chestie de autopromovare, ci de o piață de publicitate cu adevărat relevantă în jurul unei poze pe Instagram, un videoclip pe YouTube sau un mesaj pe Twitter.

Astfel, după anumite date strânse de agentia captiv8, cei care au de la 3 milioane până la 7 milioane de urmăritori pot primi aproximativ 178.000 de dolari pentru un clip pe YouTube, 75.000 pentru o postare pe Instagram și 30.000 de dolari doar pentru un tweet. Cine are de la 50.000 la 500.000 de follower pot câștiga circa 400 de dolari pentru un tweet, 1000 de dolari pentru o postare pe Instagram și circa 2500 de dolari pentru un clip pe YouTube.


Sunt cifre destul de mari, dar  infime însă față de cât câștigă vedetele care au zeci de milioane de urmăritori, ca de exemplu, Kim Kardashian.Nimic rău în asta, dar consumatorii ar trebui să fie avertizați când o vedetă vorbește bine despre un produs deoarece este plătită pentru asta și nu pentru că este un produs bun de a fi recomandat. Totul e marketing, iar dacă ești naiv, devii o țintă ușoară.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu