on

#AmazonGo - magazinul unde nu exista cozi si case de marcat


supermarket Amazon Go

Magazinul viitorului se numeste Amazon Go, si este primul supermarket fara case de marcat si casieri; o serie de senzori conectati la un software de inteligenta artificiala controleaza ce pun clienti in cos. Magazinul Amazon Go, care deocamdata este un fel de test, a deschis astazi la Seatle, la parterul edificiului ce gazduieste cartierul general al celei mai importante companii de shopping online din lume.


Cum functioneaza noul magazin Amazon Go? Simplu: clientul trebuie sa descarce o aplicatie pe telefon si sa scaneze un cod de bare cand intra in magazin. Apoi alege ce produse vrea de pe rafturi, iar la iesire nici nu trebuie sa stea la coada si nici sa se opreasca la casa pentru a plati, ci costul ii este automat extras din contul de Amazon. Compania spune ca magazinele Amazon Go folosesc acelasi tip de tehnologie ca si  masinile autonome fiindca functioneaza cu senzori, camere video si tehnologii de tip deep learning pentru a deduce exact ce produse a pus clientul in cos.

Anuntat in premiera in decembrie 2016, Amazon Go trebuia lansat in 2017, insa inaugurarea a fost amanata de mai multe ori din cauza unor probleme tehnice. Initial, sistemul de inteligenta artificiala si masinile learning aveau probleme cand magazinul era aglomerat. Acum, toate bug-urile au fost rezolvate, si computer-ul reuseste sa conecteze corect clientul cu produsele achizitionate.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu