on

#Firefox lucreaza la un nou broswer pe care il controlezi cu vocea. #Scout - fara mouse, tastatura si touchscreen.


browser Scout-Mozilla


Firefox va avea un alt fratior, dupa cel dedicat realitatii virtuale: in familia Mozilla va intra Scout, un browser pe care il controlezi cu vocea. Proiectul Scout a fost dezvaluit in timpul evenimentului All Hands 2018 din San Francisco. "Cu aplicatia Scout incepem sa exploram web-ul avand posibilitatea de a naviga si de a folosi continutul prin utilizarea vocii", afirma Mozilla. O comanda vocala, folosita in scop exemplificativ, ne arata cum ar functiona acest browser: "Hey Scout, citeste-mi articolul despre ursii polari".


Deci, cand browserul Scout va deveni realitate, prin controlul vocal va fi posibil nu doar sa deschidem o pagina web, ci si derularea paginii sau sa îi cerem dispozitivului sa citeasca continutul.

Controlul vocal pe dispozitivele electronice era, pana acum nu multi ani, considerat o optiune SF  in timp ce acum putem dialoga cu dispozitivul nostru pentru a scrie mesaje sau pentru a cauta ceva pe internet. Inteligenta artificiala este elementul esential ce permite dispozitivelor sa inteleaga si sa comunice cu noi la randul lor. Este suficient sa ne gandim la servicii precum Amazon Alexa, asistentul Google sau Siri de la Apple, ce par pe zi ce trece mai umani.

Pentru Mozilla, un browser pe care sa il controlezi cu vocea, ar putea insemna un nou mod de a folosi internetul si o posibila crestere a browser-ului, care acum are dificultati sa concureze cu Google Chrome.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu