on

Indienii au creat primul smartphone din lume pentru persoanele nevăzătoare

braille

Smartphone-urile devin  tot mai performante de la o zi la alta . Mulţi afirmă că lipseşte numai posibilitatea de a face cafea pentru a avea un dispozitiv complet .Nu de aceeaşi părere sunt şi nevăzătorii , uitaţi de lume . Nicio companie nu a luat serios în considerare aceste persoane , chiar dacă servicii precum Siri au îmbunătăţit situaţia , dar iată că , în sfârşit , indienii au creat un smartphone compatibil Braille .

Designerul indian Sumit Dagar lucrează la un device , momentan în stadiu de concept , care în locul unui ecran normal , include  un display ce reuşeşte să modeleze propria suprafaţă evidenţiind conţinutul ce va putea fi simţit cu degetele .

Imaginile , deci , vor fi în relief , dar nu doar imaginile vor putea fi interpretate de nevăzători . Şi textele pot fi citite , deoarece ecranul va converti  conţinutul în Braille (un sistem tactil de puncte în relief, reprezentând literele alfabetului ) .

smartphone Braille

Dispozitivul nu include doar acest tip de display , ci şi o serie de butoane care se vor mişca în sus şi în jos pentru a afişa simboluri Braille  , numere sau alte tipuri de imagini .

Aşa cum spuneam , smartphone-ul special , care nu are un nume specific , este un prototip , dar ar putea fi comercializat spre sfârşitul anului .

Via mashable

0 commenti:

Trimiteți un comentariu