on

Cercetătorii germani au realizat un robot  capabil să se mişte autonom imitând mersul unei maimuţe .




Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bremen au realizat un robot ,care reproduce mersul unei maimuţe . Proiectul se  numeşte  iStruct  şi este finanţat de Ministerul  Economiei şi Tehnologiei şi de German Aerospace Center . Inspirându-se din biologie , German Research  Center for Artificial Intelligence a proiectat un sistem robotic dotat de o mobilitate superioară faţă de cea a unui robot tradiţional .

Obiectivul echipei de cercetători  era dezvoltarea unui prototip capabil să se mişte în mod autonom , utilizând diverse tipuri de senzori .

Pentru a îmbunătăţi eficienţa mişcării şi obţinerea unui "multi-locomotion system" , cercetătorii au înlocuit conexiunea rigidă între partea anterioară şi posterioară a robotului cu o coloană vertebrală activă  . După cum puteţi vedea în videoclipurile  de mai jos , rezultatul final este extraordinar . Coloana vertebrală este  o componentă a unui sistem biomecanic foarte complex .

Maimuţa artificială este compusă din trei părţi principale : capul , corpul cu labe anterioare şi şezutul  cu labe posterioare .În corpul maimuţei robot au fost inserate sistemele de control şi comunicare , în timp ce în şezut sunt prezente  bateria şi secţiunea de alimentare .



iStruct este capabil să se mişte în orice direcţie , cântăreşte 18 kg şi măsoară 66 x 43 x 75 cm .
Deocamdată , maimuţa robot reuşeşte să meargă încet în patru labe , dar are o structură robotică super-stabilă . În ultimul timp se antrenează pentru a-şi menţine echilibrul şi a merge pe o reproducţie a peisajului lunar .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu