on

Zilele acestea cuvântul de ordine la CES 2014 a fost 4K , adică rezoluţie de patru ori mai mare decât cea “Full HD”



După eşecul  total al televizoarelor 3D , companiile tehnologice încearcă să ne convingă că viitorul conţinutului  audio-vizual sunt televizoarele cu rezoluţie 4K ,dar în realitate , lipsa conţinutului şi incompatibilitatea cu dispozitivele , le fac practic inutile .

Cea mai mare problemă pentru televizoarele 3D nu era lipsa de conţinut , deoarece reuşesc  să creeze un simplu efect tridimensional şi pentru conţinutul ce nu este neapărat în acest format , ci datorita  faptului că trebuie să-ţi pui ochelari . În cazul televizoarelor 4K problema este că conţinutul disponibil lipseşte aproape cu desăvârşire pentru a profita din plin de această rezoluţie .

Dacă ţi-ai propus  să cumperi un TV 4K sau UltraHD , mai jos găseşti trei motive ce îţi vor schimba ideea .

LIPSA DE CONŢINUT – Nu este simplu să găseşti conţinut video cu rezoluţie 4K UHD . E adevărat că vor sosi pe piaţă Blu-ray de 100GB   , dar nu se ştie dacă vor fi disponibile titluri în această rezoluţie . În ceea ce priveşte streaming-ul , pare imposibil  să reproduci conţinut 4K , deoarece dimensiunea în această rezoluţie este prea mare faţă de viteza de conexiune .

INCOMPATIBIL CU CONSOLELE – Rezoluţia HD  a consolei PlayStation 3 a însemnat un mare pas înainte , în schimb , tehnologia Ultra HD nu are acelaşi noroc , deoarece nici noua generaţie de console Sony şi Microsoft nu sunt avantajate de aceste televizoare .PS 4 suportă conţinut 4K , dar nu şi jocuri , în timp ce Xbox One  promite o compatibilitate completă , dar unii experţi sunt sceptici , văzând că sunt probleme de grafică şi în rezoluţia de 1080p .

PREŢURI FOARTE MARI – Un Samsung de 65 de inci costă peste 5.000 de euro , un TV Sony de 55 inci costă circa 4000 de euro , deci preţurile sunt foarte mari , mai ales dacă considerăm că plătim pentru o tehnologie inutilă , deocamdată .

Furnizorii de televizoare se pregatesc să facă din televizoarele Ultra HD 4K un succes, fiind hotărâți să nu mai repete greselile trecutului, pe care le-au făcut cu televizoarele 3D. Cu toate acestea, nivelul cererii consumatorilor pentru Ultra HD nu este încă prea clar. Randamentele reduse, costurile mai mari, puterea mai slabă de cumpărare, lipsa de conținut și întârzierile în producție vor duce la vânzări  mici .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu