on

Televizor #HiSense dotat cu inteligenta artificiala


ces asia-HiSense TV


"Era televizoarelor smart s-a terminat si azi incepe cea a televizoarelor cu inteligenta artificiala". Cu aceste cuvinte Zhou Houjian, presedintele companiei HiSense, a deschis evenimentul CES Asia, care s-a mutat de la Los Angeles la Shanghai pentru trei zile. In acest fel s-a creat un pod ideal intre companiile occidentale si cele asiatice, in tentativa de a da un sens pietii globale.


HiSense, unul dintre cei mai mari producatori de televizoare din lume,  a introdus pe piata chinezeasca noile functii ce permit televizoarelor sale sa recunoasca sportivi, actori, obiecte si chiar locatii, pentru a permite telespectatorilor sa obtina informatii ulterioare despre emisiune. Ce s-au gandit cei de la HiSense? Ocazia cea mai buna pentru a prezenta noul televizor cu inteligenta artificiala este Campionatul Mondial de fotbal 2018, care se desfasoara in aceasta perioada in Rusia, si la care HiSense este sponsor oficial.

Spectatorii, in timpul unui meci de fotbal vor putea apasa un buton de pe telecomanda capturand o fotograma, iar software-ul de inteligenta artificiala va izola fata fotbalistului intr-un mod favorabil, adica mai direct si mai aproape de camera, procedand cu recunoasterea faciala. Astfel, in partea dreapta a televizorului se va putea vedea fotograma fotbalistului cu informatii si statistici, in timp ce in partea stanga vor continua sa apara imaginile in direct ale partidei de fotbal. In anumite cazuri, software-ul va putea identifica tricourile imbracate de fotbalisti, si va cauta online daca si de unde se pot cumpara.

televizoare hisense inteligenta artificiala

Noul televizor HiSense, dupa cum afirma presedintele companiei, deja poate identifica o mie de fotbalisti profesionisti, mai mult decat cei prezenti la Cupa Mondiala (736 fotbalisti), dar potentialul televizorului nu se opreste doar aici.De exemplu, daca ne uitam la un film si am uitat numele unui actor, avem posibilitatea sa facem o fotograma si sa avem informatii despre actor.

Cand software-ul isi va imbogati performanta, cu un click pe telecomanda vom avea posibilitatea nu doar sa recunoastem persoane, ci si obiecte. Astfel, daca Sharon Stone poarta o rochie care ne place, cu un click pe telecomanda intrebam inteligenta artificiala sa identifice rochia sau sa gaseasca ceva asemanator ce poate fi cumparat online. Acelasi lucru si pentru locatii, hotel sau localitati turistice, care pot fi identificate, de ce nu, pentru o eventuala calatorie.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu