on

Salveaza contul Facebook – Notificari de acces neautorizat


Vrei să-ţi blindezi contul #Facebook împotriva furtului ? Iată un truc foarte simplu , de folosit înainte ca cineva să-ţi “spargă contu” : notificarea de acces .
E doar imaginaţia ta sau e ceva în neregulă cu contul tău de Facebook ? Dacă ţi-ai dat seama că ai mesaje pe care nu le-ai scris tu sau notificări necontrolate , atunci ar fi cazul să investighezi şi să modifici regulile de #securitate .

“ Dacă  ţi-au accesat contul de Facebook din Galaţi şi tu eşti din Bucureşti . . . ceva nu-i în regulă ! “

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a descoperi dacă cineva ţi-a spart contul de Facebook , este să arunci o privire la notificările de acces . Este o operaţiune care , din păcate , te ajută doar dacă ai activat această opţiune . Dacă nu ai făcut-o până acum , şi suspectezi anumite activităţi neautorizate pe contul tău , a venit momentul să remediezi .

Intră în Setari  ,  selectează Securitate  şi verifică situaţia notificărilor de conectare . Dacă sunt dezactivate , cum foarte probabil e , trebuie să faci click pe Editează ,  bifează căsuţa email sau SMS dacă te conectezi de pe telefon şi salvează modificările .
Dacă ai activat notificările şi cineva îţi fură parola de Facebook , vei primi un email sau SMS în care vei fi anunţat că cineva accesează contul tău de pe un computer sau un dispozitiv diferit de cel pe care îl utilizezi de obicei .


Poţi respinge un intrus  în diverse moduri . De exemplu , tot în secţiunea  Securitate  , fă click pe Unde esti conectat şi vizualizează lista sesiunilor Facebook active . Dezactivează-le pe toate , cu excepţia dispozitivului pe care îl utilizezi . De obicei , hoţii nu au parola ta , dar reuşesc să aibă controlul  profilului tău  de Facebook , interceptând fluxul de date ( de exemplu dacă te-ai logat folosind o reţea WIFI nesigură ) de aceea , este suficient să blochezi sesiunile .

O altă opţiune este să-ţi alegi prietenii de încredere , care pot interveni în cazul în care pierzi accesul . Click pe  Contacte de încredere  şi alege prieteni . Aceste persoane vor primi de la Facebook un cod de urgenţă .Dacă ţi-a fost furat ( spart ) contul de Facebook , îi poţi chema ( bineînţeles folosind un alt mijloc de comunicare , nu prin Facebook ) să-ţi dea codul prin care poţi recupera contul 

Cu alte cuvinte , dacă eşti din Bucuresti şi cineva s-a conectat pe contul tău din Galaţi sau tu utilizezi Android , iar accesul pe Facebook a fost efectuat de pe iPhone  , schimbă imediat parola .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu