on

Iata #Pavlok , #bratara inteligenta care te atentioneaza cu un soc electric de 255 V cand contul bancar scade sub nivelul stabilit .




Exista diverse moduri prin care poti convinge un "shopaholic" , adica o persoana dependenta de shopping , sa-si limiteze cheltuielele : trimitand-o la un psiholog , luandu-i cardul si tinand-o departe de centrele comerciale . Acum tehnologia ne sugereaza o alta metoda : transmitandu-i o atentionare electrica pentru a stopa irosirea banilor .

O firma de software a creat o bratara inteligenta , care isi atentioneaza posesorul printr-un soc electric de 255 V atunci cand contul din banca scade sub nivelul stabilit . Inventia apartine firmei britanice Intelligent Environments si se bazeaza pe o conexiune intre contul bancar si smartphone . Dispozitivul a fost dezvoltat initial ca sa ajute utilizatorii sa renunte la obiceiurile proaste precum rontaitul unghiilor sau lenevitul in pat dimineata . Acum , o conexiune digitala cu contul bancar ne permite o functie in plus : instiintarea posesorului ca trebuie sa inceteze sa mai cheltuie bani . 

Bratara inteligenta sub denumirea "Pavlok" , de la numele fiziologului rus Ivan Pavlov , costa circa 160 de euro .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu