on

#Fontus : pedalezi si produci apa potabila . Kristof Retezar a creat un obiect care ar putea fi o mana cerească pentru #biciclişti .


Fontus este un dispozitiv ce se  montează  pe bicicletă şi transformă umiditatea aerului în apă potabilă .Dispozitivul este electric şi alimentat de mini panouri solare . Energia generată răceşte practic partea superioară a dispozitivului prin care trece umezeala din aer şi o condensează sub forma picăturilor de apă care se depun într-o sticlă .

Deocamdată , dispozitivul este în fază de perfecţionare , urmând să se decidă dacă va fi produs la scară largă .Designerul austriac Kristof Retezar este însă optimist atât timp cât invenţia lui ar putea fi benefică în ţări unde apa este o problemă sau  în zonele cu umiditate ridicată .

Prototipul costă mai puţin de 40 de dolari , şi funcţionează  mai bine atunci când vremea se schimbă în rău .Fontus poate produce circa 0,5 litri de apă , iar timpul de umplere depinde de umiditatea din aer . Nu este suficient pentru a-ţi potoli setea , dar  destul pentru a ajunge la următoarea sticlă de apă .

Link | Fontus

0 commenti:

Trimiteți un comentariu