on

#Yahoo! a devenit motorul implicit de căutare pentru utilizatorii din SUA ai browserului de internet #Firefox, înlocuind motorul #Google


Firefox se debarasează de Google şi semnează un acord pentru următorii   cinci ani cu Yahoo! Mutarea va permite browserului open source să aibă ca motor de căutare predefinit acela al grupului condus de Marissa Mayer . De asemenea , mutarea este menită să stimuleze vânzările şi  traficul generat de motorul de căutare al Yahoo! , care contribuie cu circa 40% la vânzările totale ale gigantului american .

Acordul deschide şi posibilitatea unor viitoare colaborări între cele două grupuri , dar încă nu se ştie care ar putea fi . Firefox în ultimii ani a pierdut teren , chiar dacă continuă să fie utilizat de 17% din utilizatorii de internet .

Doar 10% din căutările pe Web sunt făcute prin motorul de căutare dezvoltat de Yahoo! , în timp ce Google şi Bing continuă să crească , în ultimii ani săpând încet şi sigur terenul motorului Yahoo! .

Începând cu luna decembrie Firefox va folosi Yahoo! ca motor de căutare implicit , atât pe dispozitivele mobile , cât şi pe desktop .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu