on

Uite cum arata o pista de #biciclete cu marcaje fosforescente !


Toţi bicicliştii , amatori şi profeseonişti  , ştiu cât este de dificil să fii în siguranţă pe o bicicletă , mai ales noaptea , când situaţia devine  dificilă . În Olanda au găsit o modalitate pentru a rezolva această problemă .Studio Roosegarde , cunoscut pentru proiectele  de iluminare nocturnă , a realizat o pistă care permite bicicliştilor să pedaleze şi noaptea .

Pista se numeşte "Van Gogh Bicycle Path" , are o lungime de 600 metri şi se află la Nuenen , la doar câţiva khilometri de Eindhoven , unde cunoscutul pictor Vincent Van Gogh şi-a petrecut o mare parte  din viaţa sa , deci nu trebuie să fim surprinşi dacă pista de biciclete este inspirată de una dintre cele mai cunoscute opere ale sale " The Starry Night " adică " Noapte înstelată " .

Pista de biciclete este  formată din mii de pietricele pe care este aplicată o vopsea specială ce absoarbe lumina în timpul zilei  şi o emite pe întuneric , iluminând circa opt ore . Pista de biciclete cu marcaje fosforescente a fost construită de Heijmans pentru evenimentul 2015 Anul International Vincent van Gogh  , manifestaţie dedicată comemorării a  125 de ani de la moartea celebrului pictor .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu