on

Sheep View 360


Satui sa mai astepte ca Google sa le cartografieze arhipeleagul , locuitorii Insulelor Feroe – un grup de insule in partea nordica a Oceanului Atlantic , intre Scotia , Norvegia si Islanda - au decis sa-si promoveze insula intr-un mod inedit : au lansat “Sheep View 360 “ . 

In cele 18 insule ale arhipeleagului Faroe ( Danemarca ) traiesc circa 50 de mii de persoane si circa 80 de mii de ovine. Sunt locatii cu peisaje  splendide , atat de putin cutreierate , incat pot fi numite necontaminate . Pentru a arata lumii intregi aceste splendori , locuitorii plini de orgoliu au cerut de mai multe ori  celor de la Google sa le cartografieze insula cu sistemul Street View , acum prezent in cea mai mare parte a lumii , dar pana acum nu au primit niciun raspuns . Asa ca bastinasii au decis sa-si cartografieze singuri insula . Echipa de autohtoni ce cartografiaza insulele Feroe au construit un ham special pe care a fost montata o camera 360 .



Aceasta  idee apartine actritei Durita Dahl Andreasen . In timp ce oile parcurg drumurile insulelor , pozele cu coordonatele GPS sunt incarcate in Google Street View .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu