on

Cine i-a inventat ? Ce  fac ? Câți sunt ? De cand există ?

#Pokemon revine în forţă şi reuşeşte să scoată din minţi atât adulţii cât şi copii. Pokemon Go , noul joc pentru smartphone , care iți permite sa capturezi Pokemoni grație fascinantei tehnologii de  realitatea virtuală  , este deja disponibil si este cea mai descarcată aplicație la ora actuala . Conceptul inedit care stă la baza jocului este la fel cu primul ,care a fost lansat acum 20 de ani pe Game Boy : trebuie sa capturezi animaluțe ciudate , numite Pokemoni si sa le faci să lupte cu celelalte ale adversarilor .

Ce sunt Pokemonii ?
Le numim animaluțe , dar nu sunt animale .Site-ul lor oficial ne explică că sunt “creaturi de diferite forme si dimensiuni ce traiesc in natura impreuna cu fiintele umane”. Denumirea “Pokemon” derivă din abrevierea cuvintelor Pocket Monsters , monstri de buzunar . Unii Pokemoni ne amintesc – dupa nume si aspect - de adevarate animale  , alții ne amintesc de animale de fantezie ( dragoni) sau  animale preistorice , iar alții sunt pur si simplu inventati .

Cine i-a inventat ?
Creatorul Pokemonilor este un informatician japonez Satoshi Tajiri , care lucra pentru Nintendo , compania ce a creat Game Boy , cea mai celebra consolă de jocuri portabile din istorie .Acum cateva decenii , copiii din Japonia  aveau obiceiul să colecționeze insecte . Tajiri a plecat de la acest concept pentru a-și dezvolta ideea. Totul a inceput cu doua jocuri pe Game Boy – Pokemon Rosu si Pokemon Verde – lansate in Japonia in anul 1966. Mai tarziu , in anul 1998 , Pokemon a debut pe piata americana cu doua jocuri RPG pe Game Boy : Pokemon Red Version si Pokemon Blue Version , având acelasi succes ca si in Japonia .

Cum se jucau primele jocuri de Pokemon ?
Asa :

Câți Pokemoni sunt ?
La inceput – pe timpul primelor doua jocuri - erau 151 . Unii erau mici , ca de exemplu, Jigglipuff , altii erau foarte mari , ca de exemplu, Golem . Majoritatea Pokemonilor se dezvoltă dacă sunt antrenati . Cei 151 de Pokemoni inițiali sunt cunoscuti precum cei din Prima generatie , iar cel mai puternic e Mew . Pe parcursul anilor au aparut generatii noi de Pokemoni . Acum exista  mai mult de 700 Pokemoni .

Si acum ?
Pokemon Go este disponibil de astazi si in Romania si poate fi descărcat oricand din Play Store si App Store . Obiectivul jocului este la fel ca cel de acum 20 de ani , doar ca lumea de explorat  este cea reala . Mergând pe strada dupa ce ai descarcat aplicatia pentru smartphone , vei putea captura exemplare precum Pikachu , Bulbasaur , Charmender , etc. Dupa ce i-ai capturat , trebuie sa-i folosesti pentru a lupta impotriva celorlalti antrenori . Obiectivul principal este Gotta catch ’em all!

Cum se joacă Pokemon Go ? 
Asa :

0 commenti:

Trimiteți un comentariu