on

Hyperloop One, compania care promitea transportul viitorului se inchide



Hyperloop One se închide și odată cu el se stinge și speranța de a parcurge distanțe foarte mari în câteva minute în capsule lansate cu viteză foarte mare prin tuburi de joasă presiune folosind propulsie prin câmp magnetic. 

 Hyperloop este un sistem de transport propus care ar folosi capsule suspendate magnetic pentru a se deplasa cu viteze de până la 1.200 de kilometri pe oră. Capsulele ar circula prin tuburi de aer rarefiat, ceea ce ar reduce rezistența aerodinamică și ar permite atingerea unor viteze mai mari.

Ideea Hyperloop a fost propusă pentru prima dată de Elon Musk în 2012. Musk a descris Hyperloop ca fiind „un tren supersonic care ar putea transporta pasageri și mărfuri între orașe la viteze de până la 1.200 de kilometri pe oră”.

  Hyperloop One este în proces de dezinvestire: disponibilizările sunt în curs, activele sunt puse în vânzare (inclusiv pista de testare) și birourile se închid. Ultimii angajați vor părăsi compania până pe 31 decembrie. Ceea ce rămâne din proprietatea intelectuală va fi transferat către DP World, o multinațională cu sediul în Dubai, care deține acțiunile majoritare ale companiei. Bloomberg raportează că în aprilie anul trecut, Hyperloop Technologies (acesta este numele său oficial) a fuzionat cu o companie shell după ce a redus valoarea acțiunilor sale la zero. Această operațiune ar fi fost condusă personal de DP World. Astfel se încheie unul dintre cele mai ambițioase proiecte din ultimele decenii în sectorul transporturilor. Poate prea ambițios.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu