on

Cum găsesc şi cumpăr un #laptop potrivit  în  2014 .



Trebuie să-ţi schimbi calculatorul portabil , dar nu eşti încă hotărât ce laptop să cumperi ? Te înţeleg . E suficient să vizitezi orice magazin de electronică pentru a găsi zeci , poate sute de calculatoare , toate bune din punct de vedere tehnic şi plăcute  ca design

Te întrebi cum să alegi unul ? Mai întâi de toate trebuie să ştii cât eşti dispus să cheltui şi  la ce îţi va fi de folos viitorul tău laptop
Indiferent de modul în care foloseşti computerul portabil , atunci când vrei să îţi cumperi unul nou
trebuie să ţii cont de anumite aspecte legate de funcţionalitate şi performanţe.

Există calculatoare portabile de 250 de euro sau de 750 de euro  dar , bineînţeles , nu fac aceleaşi chestii 

Cu alte cuvinte , dacă ai nevoie de un laptop pentru a naviga pe net , pentru a scrie sau pentru a viziona un film, nu ai nevoie de un laptop care costă mai mult de 400 de euro , pentru asta e bun cam orice laptop . Pe de altă parte , dacă ai nevoie de un computer performant pentru procesare video , jocuri de ultimă generaţie sau grafică , trebuie să ai un buget destul de substanţial 


O altă chestie . Trebuie să faci distincţie între laptop/notebook  şi ultrabook . Ultrabook-ul este un computer uşor şi subţire caracterizat de folosirea unui procesor de mic voltaj  şi de unitate SSD în loc de hard disk . Nu are CD/DVD , bateria oferă o durată de funcţionare ridicată şi în anumite cazuri dispune de ecran multi-touch .

Ce zici ? Încă nu ştii ce laptop să cumperi ? Nicio problemă .Hai să descoperim împreună care sunt cele mai bune calculatoare portabile pe care le poţi cumpăra cu un buget mic , mediu sau mare.  Iată câteva  recomandări : 

HP 250 G3 
HP 250 G3 


Dacă cauţi un laptop cu  performanţe ridicate la un preţ foarte mic , îţi recomand HP 250 G3 .Notebook-ul vine cu un procesor Intel Celeron Dual-core de 2,16 GHz , 4 GB de RAM  şi un hard disk de 500 GB .Ecranul este de 15,6 inci cu rezoluţie o de 1366 X 768 pixeli , în timp ce placa video este integrată de la Intel HD Graphics . Dispune de Webcam , Card Reader , Bluetoth şi este vândut cu sistem de operare Windows 8.1. Cântăreşte 2,2 Kg . Preţul acestui produs în noiembrie 2014 este de circa 1100 Lei .

Asus Transformer Book T100TA
Asus Transformer Book T100TA


Dacă mobilitatea este printre principalele priorităţi ale tale , îţi recomand să iei în consideraţie modelul Asus Transformer Book T100TA .Este un device ultraportabil compact care combina caracteristicile de productivitate ale unui laptop cu portabilitatea unei tablete şi poţi  comuta intre cele doua intr-o clipa. Are procesor Intel Atom Quad-core de 1.3 GHz , 2 GB de RAM şi placă video Intel HD Graphics . Nu are unitate optică , dar are slot SD . Îl găseşti la emag luna aceasta , noiembrie 2014 , la un preţ de 1800 Lei .
 
Lenovo IdeaPad Z5070
Lenovo IdeaPad Z5070


Dacă urcăm puţin cu preţul, întâlnim excelentul laptop Lenovo IdeaPad Z5070 ,  care are un display de 15,6 inci cu o rezoluţie de 1920 X 1080  cu procesor Intel CoreTM i5-4210U 1.70GHz, Haswell, Full HD, 8GB, 1TB + 8GB SSD , placă video NVidia GeForce 840M  , ce permite rularea fluidă a unui joc , baterie Li-Ion 4 celule şi Webcam .. Acest notebook îl găseşti în magazine la un preţ de circa 2500/2700 Lei .





0 commenti:

Trimiteți un comentariu