on

Maine, 7 noiembrie, iese #XboxOneX. #Microsoft aruncă manușa companiei #Sony si propune o consola mai puternica decat #PlayStation4 Pro. Dar este suficient pentru a schimba piața?


Microsoft-Xbox One X-cea mai puternica consola

La inceput a fost Xbox One a lui Don Mattrick, si din acel moment au apărut toate problemele Microsoft. Fostul director de la Entertainment and Device, decisese de fapt că noua consolă a companiei din Redmond ar fi trebuit sa se concentreze in primul rand pe TV și sport, și apoi pe video jocuri. Pe scurt, este vorba despre acea filosofie ce vroia să transforme consola intr-un divertisment casnic, in mijlocul sufrageriei noastre.

Microsoft

Dupa demisia lui Don Mattrick si a lui Steve Ballmer, sarcina de a duce in spate divizia Xbox i-a revenit lui Phil Spencer, care in putin timp a facut singura chestie pe care o putea face: consola Xbox sa se concentreze pe jocuri, inainte de a deveni un aparat electrodomestic. Sub gestiunea sa reamintim o serie de initiative interesante, precum Play Anywhere, Game Pass si un program de retrocompatibilitate care, lansat acum doi ani, numara peste 400 de titluri, multe de la Xbox 360. Cu aceste initiative, Sony nu poate combate deoarece ii lipseste o consola competitiva. Poate PlayStation 5 ? Dar de astazi, la un pret de 499 euro, este in vanzare Xbox One X, cea mai puternica consola de pe piata.

Xbox One X are un procesor care rulează la 1172 MHz şi o putere grafică de procesare de 6 teraflopi – ambele superioare componentelor din Play Station 4 Pro. Unitatea Ultra HD Bluray, spaţiul de stocare de 1 TB şi sistemul de răcire pe apă completează oferta Microsoft pentru gameri.


Atât jocurile, cât şi accesoriile pentru Xbox One vor funcţiona pe noua consolă Xbox One X. Microsoft a anunţat că vor exista 22 de jocuri exclusive pentru Xbox One X la ora la care aceasta va intra pe piaţă. Printre acestea se numără Forza Motorsport 7, care va rula la rezoluţie 4K cu 60 de frame-uri pe secundă, Crackdown 3 şi Sea of Thieves. De asemenea, Microsoft promite că, datorită unui proces de ”super sampling”, jocurile pentru Xbox One X vor arăta mai bine pe televizoarele 1080p decât până acum.
De asemenea, Microsoft a anunțat că va duce la rezoluții 4K și o serie de jocuri proprii, precum Gears of War 4, Forza Horizon 3, Killer Instinct, Halo Wars 2 și Minecraft

Noua consola Xbox One X va fi lansata la nivel global, mâine 7 noiembrie.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu