on

FaceRig - software românesc cu ajutorul căruia oricine poate deveni un personaj de joc sau film .



Se numeşte FaceRig ( proiect financiar pe Indiegogo ) şi este un software care permite realizarea de  avataruri 3D ,  asemănătoare personajelor de desene animate sau personaje de film , urmărind la perfecţiune gesturile utilizatorului . Programul captează expresiile faciale a celui ce stă în faţa unei webcam , asociindu-le în timp real cu cele ale personajului ales .

Echipa   care construieşte FaceRig este grupată cu numele Holotech Studios şi este formată din cinci români din BucureştiCa să aducă la viaţă acest proiect echipa a trebuit să apeleze la crowdfunding, adică la generozitatea celor interesaţi de un software ca acesta. Platforma de crowfuding aleasă a fost Indiegogo pentru că se pretează mai bine la faptul că iniţiatorii proiectului sunt din România, Indiegogo neavând limitări în acest sens


La ora actuală (23 Ianuarie 2014) proiectul a strâns peste 250.000$ (din obiectivul iniţial de 120.000$) ceea ce-l face proiectul românesc de pe platformele de crowdfunding cu cel mai mare succes internaţional. E un adevărat record! 

Ca să vă faceţi o idee despre ce poate face FaceRig ,  urmăriţi videoclipul  de mai jos. 



Pentru mai multe informaţii accesaţi pagina FaceRig - avatar made in România , unde veţi găsi şi un interviu cu Florin Stănculescu , liderul de proiect al Holotech Studios .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu