on

#Airlander ( HAV 304 ) cel mai mare #avion din lume - parte avion , parte dirijabil si parte elicopter 



Are o lungime de 91 de metri  , 34 metri latime , 26 metri  inaltime şi cântăreşte 38 de tone . Eete vorba despre HAV 304 , numit şi Airlander ,cel mai mare aeromobil din lume .Airlander  combină în mod eficient cele mai bune caracteristici de design întâlnite la avion, dirijabil şi elicopter. La prima vedere pare un dirijabil uriaş, dar are o formă aerodinamică unică, care îi permite să producă efectul de ridicare la fel ca o aripă de avion. Forma arcuită oferă până la 40 la sută din ridicarea vehiculului. Chiar dacă are coca umplută cu heliu, designul a permis inginerilor să construiască aparatul mai greu decât aerul.

 Aeronava este alimentată de patru motoare diesel turbo de 350 CP. Două motoare sunt montate în partea din faţă pe corpul navei şi două la pupa pentru funcţionarea în regim de croazieră la viteza de 160 km/h.

 Airlander are emisii reduse de carbon, nu are nevoie de o pistă de decolare  şi este proiectat să rămână în aer timp de până la trei săptămâni pentru a ajuta la activităţi de supraveghere, comunicaţii şi furnizarea de ajutor.
 
 HAV 304  a fost expus la Cardington, în Bedfordshire, UK, în singurul hangar suficient de mare pentru a găzdui gigantul de 28 metri inalţime .Aparatul  a fost dezvoltat iniţial pentru guvernul SUA ca un avion de supraveghere cu rază şi durată mare de acţiune, dar a fost abandonat pe fondul reducerilor de cheltuieli în apărare . Creat de Hybrid Air Vehicles (HAV), proiectul a primit recent un grant de 2.5 milioane de lire sterline de la guvernul britanic,iar spre sfârşitul anului va putea fi testat






 HAV crede că există o piaţă mondială pentru 600-1.000 de astfel de aeronave. Pentru moment, compania intenţionează să producă în jur de 10 bucăţi pe an, pentru următorii patru sau cinci ani.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu