on

#Huawei estimeaza sa depaseasca #Samsung in acest an

huawei cel mai mare producator de telefoane


Huawei Technologies, dupa cum bine stiti, a depasit Apple in 2018 si a devenit al doilea cel mai mare producator de telefoane din lume. Samsung şi Apple au fost pentru foarte multă vreme cele mai importante nume pe piaţa mondiala de smartphone-uri, de departe, lasând concurenţa în urmă. Cursa a fost una „în doi” pâna acum câţiva ani, iar lucrurile s-au schimbat atunci când Huawei a intrat tare în bransa, cu bugete foarte mari şi terminale de calitate.



Huawei are planuri mari pentru acest an: producătorul de smartphone-uri și echipamente de telecomunicații si-a propus să depășească Samsung și să devină cel mai mare producător de telefoane din lume, chiar dacă a fost cvasi-interzis în SUA. Huawei a raportat în 2018 o creștere de 50% a veniturilor pe divizia de produse de larg consum, vânzările acesteia ajungând la 52 de miliarde de dolari. Această divizie acontează 48% din veniturile totale ale Huawei, ceea ce înseamnă că a depășit ca pondere divizia de echipamente de telecomunicații. Estimările Huawei sunt în contrast cu prognozele Apple și Samsung. Apple a avertizat de curând asupra scăderii puternice a cererii în China.

Gigantul chinez Huawei s-a remarcat atat prin producerea unor telefoane ieftine cu dotari bune, cat si in privinta unora cu camere foto avansate. De asemenea, Huawei detine si brandul de telefoane Honor.

Dispozitivele Huawei sunt populare în China, dar şi în alte ţări asiatice, cum sunt Japonia, Malaezia şi Thailanda. Compania se află în top trei al vânzărilor în Emiratele Arabe Unite, în Africa de Sud şi Mexic, şi au crescut şi în Europa.
Huawei se află în centrul unei dispute internaţionale, după arestarea în Canada a lui Meng Wanzhou, directorul financiar şi fiica fondatorului companiei.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu