on

 Internet Explorer va fi inchis dupa 25 de ani de activitate. Din 30 noiembrie suportul pentru browser se incheie.

microsoft/internet explorer se inchide

Browserul Internet Explorer va iesi, in sfarsit, la pensie dupa 25 de ani de activitate. Internet Explorer a insotit cel putin doua generatii de utilizatori la descoperirea internetului. A devenit sinonim cu erori, probleme de securitate si tehnologie depasita. O piesa de internet care, incepand de anul viitor, nu va mai beneficia de compatibilitatea cu alte produse web realizate de compania fondata de Bill Gates.


Colosul de informatica cu sediul la Redmond a anuntat ca aplicatiile companiei, printre care si Office 365, nu vor mai functiona pe IE. Decizia reprezinta inca un cui in sicriul unuia dintre cele mai detestate produse software din toate timpurile. Insa Internet Explorer nu va disparea imediat.


Internet Explorer a fost lansat in 1995 find integrat in Windows 95 si a devenit un succes instant. Odata cel mai utilizat broswer web, IE se afla intr-o spirala descendenta de ani de zile, cota sa de piata scazand la sub 50% in 2010, in prezent situandu-se la aproximativ 4%. Speranta ramane acum  in Microsoft Edge, construit pe nucleul dezvoltat de Google pentru Chrome.



Cu toate acestea, Internet Explorer, va continua sa functioneze si dupa pensionare, dar fara a mai primi asistenta. Recomandarea este, pentru cei ce inca nu au facut-o, de a incepe migrarea spre alte tărâmuri.



0 commenti:

Trimiteți un comentariu