on

 X-59 Quiet Supersonic. Iata motorul lung de 4 metri.


x-59 avion supersonic NASA


Visul de a zbura, iarasi, cu viteze supersonice, va deveni in curand realitate. NASA si Lockheed  Martin lucreaza la un avion supersonic - numit X-59 QueSST - care sa poata sparge pragurile fonice asurzitoare la care ajung de obicei aeronavele super-rapide. X-59 este deja in faza avansata de montaj. Acum cateva ore, agentia spatiala americana a publicat imaginea puternicului motor realizat de General Electric. Motorul are o lungime de 4 metri si un diametru de circa 1 metru.


Propulsorul va fi controlat inainte de  a fi transportat la Palmdale, unde cei de la Lockheed Martin asambleaza aeronava X-59 in fabrica Sunk Works. Obiectivul este acela de a crea un avion supersonic in stare sa reduca drastic acel bum-bum puternic, suficient pentru a-l face "Quiet" in ciuda puterii enorme a motorului si viteze superioare cu mult peste viteza de croaziera a zborurilor comerciale.


x-59 motor



Montajul  avionului supersonic X-59 ar trebui sa fie gata la sfarsitul acestui an,  fara anumite intarzieri cauzate de Covid-19. Dupa toate etapele de teste, X-59 ar putea intra in uz in 2021.



0 commenti:

Trimiteți un comentariu