on

Winamp , legendarul player muzical , se va inchide in mai putin de o luna  .


Programele multimedia din trecut au dispărut aproape toate din circulaţie , iar acum trebuie să spunem adio unei alte pietre milenare a acestui sector : Winamp , care în anul 2005 era utilizat de aproape 60 de milioane de useri în fiecare lună . 
Ştim foarte bine că servicii precum YouTube şi mai ales Spotify au suprimat succesul acestei mici , dar puternică , aplicaţie .

Cunoscutul player multimedia  a fost cumpărat de compania AOL în 1999 pentru mai mult de 80  de milioane de dolari  şi va fi închis definitiv în mai puţin de o lună . Winamp va înceta să mai existe din  20 decembrie 2013 .

"Winamp.com şi serviciile web asociate nu vor mai fi disponibile după 20 decembrie 2013. În plus, playerele Winamp Media nu vor mai putea fi descărcate. Vă rugăm să descărcaţi cea mai nouă versiune înainte de această dată. (...) Vă mulţumim pentru că aţi susţinut comunitatea Winamp în ultimii 15 ani."
Anunţul a fost postat miercuri pe pagina winamp.com şi confirmat în aceeaşi zi de directorul general Geno Yoham .
A început numărătoare inversă pentru cei ce var să descarce cea mai recentă versiune a aplicaţiei .De fapt , Winaamp va fi disponibil până în ultima zi , după aceea va dispărea la fel ca alte programe ce nu au reuşit să reziste revoluţiei web . 

0 commenti:

Trimiteți un comentariu