on

Chinezii de la Lenovo au cumpărat compania Motorola Mobility de la Google 


Printre numeroasele achiziţii ale începutului de an ,cea efectuată de Lenovo este , fără niciun dubiu , o tranzacţie şoc .Lenovo a cumpărat Motorola Mobility de la Google cu 2,91 miliarde dolari şi încearcă să compenseze astfel vânzările în scădere de PC-uri, care pierd teren masiv în faţa dispozitivelor mobile.

Tranzacţia a fost anunţată iniţial de Reuters şi apoi confirmată de Google printr-un comunicat oficial

Lenovo va plăti 1,4 miliarde de dolari cash pentru Motorola, restul sumei urmând să fie achitată în trei ani, dar Google va păstra majoritatea patentelor Motorola şi va oferi chinezilor o licenţă de utilizare a acestora.
Este foarte important de subliniat că #Lenovo a cumpărat #Motorola în schimbul unei sume  net inferioară celor 12.5 miliarde de dolari plătite de Google pe Motorola în 2011 . Decizia de a vinde chiar cu pierdere nu este ceva nou pentru #Google, dar este surprinzătoare acum având în vedere demersurile făcute în 2013 de a ridica Motorola, cum ar fi fabrica din SUA şi modelul Moto X. Însă după finalizarea acestei tranzacţii, Google câştigă de partea sa cel mai mare producător de dispozitive cu Android, şi anume Samsung. În urmă cu câteva zile a anunţat că a încheiat un acord cu sud-coreenii în ceea ce priveşte folosirea patentelor.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu