on

Cum alegi o parolă sigură şi uşor de memorizat .




Recomandările vin direct de la fostul spion american Edward Snowden , care în cadrul unui interviu a explicat cum trebuie să alegi parola perfectă  , astfel ca aceasta să fie una uşor de reţinut , dar foarte greu de spart . Potrivit lui Snowden o parolă rea este cea mai bună metodă de a compromite sistemul, iar calculatorul are nevoie de mai puţin de o secundă pentru a selecta o parolă din opt simboluri. Astfel, acesta propune parole care să conţină o frază codificată .

Ed Snowden susţine că nu este de preferat , deci , să recurgi la obişnuitele parole alfanumerice , pe care mulţi susţin că sunt eficiente , deoarece sunt un amestec de simboluri diverse ;  ideal ar fi să treci de la "password" la "passphrase" . Pe scurt , în loc să foloseşti clasica parolă , mai bine foloseşti o combinaţie de cuvinte cheie , o frază destul de lungă , făcând apel la ceva foarte important din memoria ta , o combinaţie pe care este dificil să o poţi uita , dar care face imposibil accesul oricărui intrus . 

De fapt, e mult mai complicat să memorizezi o parolă din 13 simboluri, care conţine semne de punctuaţie, cifre, litere mici şi majuscule. Dar e mult mai simplu să memorizezi o frază importantă ce ţi-a rămas  în memorie .

0 commenti:

Trimiteți un comentariu