on

Exista cu adevarat un #smartphone cu care poti vedea prin haine?



OnePlus 8 Pro are un nou model de  camera numita camera color filter, care iti permite sa vezi prin haine. De fapt, este o camera cu infrarosu care poate surprinde o parte din culorile  pe care ochiul uman nu le poate vedea. Inainte sa dati fuga la magazin ca sa cumparati  acest telefon, calmati-va: nu e chiar asa. Da, camera cu infrarosu poate surprinde orice se ascunde sub un strat de material, dar faptul ca unii utilizatori au reusit sa foloseasca modul IR al camerei pentru a se uita prin imbracaminte este o minciuna.

OnePlus 8 Pro este modelul de varf al brandului chinezesc. Telefonul este dotat cu o camera posterioara tripla si are un filtru numit Photochrom, care iti permite sa fotografiezi "in infrarosu". Obiectivul celor de la One Plus era, si este, de a captura imagini de culori unice. Infrarosul este acolo, doar ca noi nu-l putem vedea. Aceasta proprietate este exploatata in mai multe moduri, atunci cand este nevoie de o vedere alternativa la cea oferita de combinatia de lumina si aparatul uman. Este cazul, de exemplu, camerelor termice, care iti permit sa vezi pe intuneric sau a dispozitivelor folosite de pompieri, pentru a vedea prin fum.



De obicei, camerele foto blocheaza infrarosul sau admite doar o mica parte, doar pentru a reproduce artificial o structura asemanatoare, perceputa de om ca fiind naturala. Filtrul Photochrom al telefonului OnePlus a eliminat acest aspect pentru a avea imagini cu un spectru particular, cu efecte aproape lunare, de culoare gri.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu