on

#Mercedes a lansat  camionul viitorului : #FutureTruck2025Mercedes-Benz a prezentat zilele acestea un camion care se conduce singur şi care ar putea reduce drastic accidentele cauzate de eroarea umană . Future Truck 2025 nu poate circula singur în trafic la fel ca Google Car , dar poate gestiona situaţia pe anumite porţiuni de autostradă , unde şoferul  poate aţipi la volan .


Noul camion Mercedes se remarca printr-un sistem de conducere autonomă până la viteze de 80 km/h, sistem testat deja cu succes în conditii de trafic normale pe autostrazile din Germania.

Sistemul inventat de inginerii de la Mercedes  foloseşte multi senzori care scaneaza drumul  şi ofera informatii in timp real computerului de bord. Acestuia i se adaugă si sistemul Blind Spot Assist, care avertizeaza şoferul despre alte masini din trafic atunci când vireaza, dar şi de pericolul unui impact cu obiecte statice.


Mercedes-Benz Future Truck 2025 e mai mult un concept, insa camioanele construite de Mercedes in urmatorii ani vor imprumuta o mare parte din caracteristicile  sale.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu