on

#Volvo Trucks - camionul viitorului

camion volvo-camion fara cabina-camion autonom

O soluție fără precedent pentru viitorul transportului rutier provine de la Volvo Trucks. Producătorul suedez a dezvăluit, de fapt, o platformă electrică și o unitate autonomă concepută pentru a face transportul mai eficient, sigur și curat, optimizând infrastructura actuală.

Prototipul face parte dintr-un sistem mai larg și are potentialul de a optimiza in mod repetat, pe distante scurte, fluxurile de transport ce implică volume mari de marfuri, precum porturile sau zonele fabricilor.

poze volvo trucks

Platforma electrică - acționată de aceeași propulsie ca a ultimelor camioane electrice Volvo Trucks - poate transporta orice tip de remorca si este conectata la un serviciu de cloud si un centru de control al transportului. Acestea sunt echipate cu un sistem sofisticat de conducere autonomă, conceput sa-si localizeze pozitia cu precizie de cm. Centrul de control al transportului monitorizează continuu evolutia transportului si asigura o monitorizare precisa a pozitiei fiecarui camion, a nivelului bateriilor, continutul incarcaturii si alti parametri.

camion autonom-camion fara cabina-camion fara sofer

Sistemul nostru poate fi considerat o extensie a soluției avansate de logistică deja utilizată în multe sectoare - explică Mikael Karlsson, vicepreședinte al soluțiilor autonome - Deoarece autovehiculele sunt silențioase și cu emisii zero în atmosferă, își pot desfășura activitățile în orice moment al zilei sau al nopții. Soluția utilizează infrastructurile rutiere existente, facilitând recuperarea costurilor și integrarea cu activitățile existente.


0 commenti:

Trimiteți un comentariu