on

Lacatul verde din capatul  stanga al barei unde se afla introdusa adresa web va disparea in curand.

conexiunea unui site sigura

De ceva timp, Chrome, broswerul Google a adoptat un sistem simplu ce indica utilizatorilor cand un site este "sigur" , adica cand informatiile schimbate cu acesta sunt criptografate pentru ca in locul protocolului Http se foloseste Https: un mic lacat inchis si verde in bara unde se introduce adresa web.

Acelasi sistem este folosit si de alte browsere, iar pentru utilizatori acel mic lacat verde a devenit o prezenta  obisnuinta, la care, in curand, vor trebui sa se dezobisnuiasca.


Acum, cand aproape toate site-urile au trecut la Https, Google a decis ca a venit momentul sa schimbe putin interfata: avand in vedere ca majoritatea site-urilor sunt "sigure", incepand cu luna septembrie lacatul verde nu va mai fi vizualizat pe site-urile Https; in schimb, pentru site-urile care au ramas la Http va aparea scris Not Secure.


Deci, din toamna, cine va naviga in internet cu Chrome ( de la versiunea 69 in sus )ori se va afla pe un site sigur unde in bara va fi putea fi vizualizat doar adresa web, ori se va afla pe un site nesigur unde va fi vizualizat in bara de adrese web Not secure.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu